OMG

Mohan gaat viral met post over discriminatie in trein

foto: Twitter/DokterMo
  1. Newschevron right
  2. Mohan gaat viral met post over discriminatie in trein

Treinreiziger Mohan werd dit jaar voor de derde keer gecontroleerd op het bezit van een eersteklaskaartje. In een post, die hij op Twitter en LinkedIn deelde, vertelt hij over de situatie: "Eerste opmerking conducteur: of ik wel een eersteklaskaartje heb. Voel me weer vernederd, verdrietig en boos."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onbeschofte toon

Hoewel de meeste mensen begripvol reageerden op Mohans post, lijkt niet iedereen het te snappen. Een aantal mensen reageerden dat hij zich niet zo moet aanstellen en dat de conducteur waarschijnlijk aan iedereen om een kaartje vraagt.

Daarom voegde Mohan het volgende aan het verhaal toe: "De toon was onbeschoft. Gevraagd waarom. Omdat hij dat bepaalt.... Geen duidelijk antwoord en geen mogelijkheid tot gesprek." Mohan schrijft in een van de comments ook nog dat hij er juist een punt van maakt, omdat hij niet wil dat anderen dit ook mee moeten maken.

Herkenbaar

Riva reageerde via Twitter dat hij zich wel herkent in dit verhaal. "Ik weet er alles van", schrijft hij in de tweet, "Zelf ook een paar keer meegemaakt samen met mijn vrouw. En dan werk ik nog bij NS ook als machinist. Ik had gewoon een eerste klas upgrade. Je had die blikken moeten zien toen ze dat doorhadden en ook nog mijn gezicht herkenden." Ook twitteraar Iwan begrijpt helemaal hoe Mohan zich voelt: "Het zijn mensen die zich totaal niet kunnen voorstellen dat mensen van kleur ook eerste klas kunnen reizen omdat ze hun leven in een racistische bubbel leven."

Klacht

Mohan heeft een klacht ingediend bij de NS en er is inmiddels contact met hem opgenomen. Naar eigen zeggen is hij dit keer netjes en vriendelijk te woord gestaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie