Naar homepage
OMG

VIDEO: We are no longer here, do you care? #GAZA

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: We are no longer here, do you care? #GAZA
Acht Nederlandse kids vertellen in de nieuwe korte film 'We are no longer here, do you care?' het verhaal van acht Palestijnse kinderen die om het leven zijn gekomen door luchtaanvallen van Israël in de Gazastrook. Filmmaker Abdelkarim El-Fassi wil op deze manier het onrecht, dat volgens hem de Palestijnen wordt aangedaan, dichter bij huis brengen.#DoYouCare

De korte film van Abdelkarim El-Fassi maakt deel uit van de "I am no longer here, do you care?"-campagne. De filmmaker probeert op deze manier mensen bewust te maken van de disproportionele acties van Israël. Daarbij zijn volgens hem verschillende internationale en mensenrechten geschonden, terwijl Israël nog altijd niet veroordeeld is.

Natasja belde in Sound of the City Amsterdam met Abdelkarim en ze vroeg hem hoe hij op het idee is gekomen om deze film te maken:Doden van Gaza

De Israëlische bombardementen hebben sinds 8 juli inmiddels aan ruim 700 Palestijnen het leven gekost. Een groot deel daarvan bestaat uit burgers waaronder veel kinderen. Aan Israëlische zijde vielen twee burgerdoden door raketten van Hamas. Ook zijn er 32 Israëlische soldaten om het leven gekomen.

Kinderen

De Britse krant de Telegraph publiceerde een aantal dagen geleden een lijst van 132 Palestijnse kinderen met naam en leeftijd die om het leven zijn gekomen in de Gazastrook.

Ster advertentie
Ster advertentie