OMG

Joe Biden noemt verslaggever 'stomme klootzak' terwijl microfoon aanstaat

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Joe Biden noemt verslaggever 'stomme klootzak' terwijl microfoon aanstaat

President Joe Biden kon zijn irritatie niet verbergen tijdens een persconferentie gisteren. Toen een reporter van Fox News hem een vraag stelde over inflatie, mompelde hij een sarcastische opmerking die hij afsloot met "stomme klootzak". Dit alles was hoorbaar voor de hele zaal, want de microfoon stond gewoon nog aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Door de mic

De opmerking werd gemaakt tegen Peter Doocy, die de vraag stelde toen de persconferentie eigenlijk al voorbij was. Biden antwoordde vooral in zichzelf, maar de microfoon voor zijn neus zorgde ervoor dat iedereen het kon horen. Doocy zelf had het niet zo in de gaten. "Ik kon hem niet verstaan, want mensen waren naar ons aan het schreeuwen dat we eruit moesten, maar later vroeg iemand me: 'Hoorde je wat de president zei?'"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Telefoontje

Bij Fox News vertelde de verslaggever verder dat president Biden hem nog geen uur na de persconferentie opbelde. "Hij zei: 'Het is niets persoonlijks, vriend'. We praatten nog wat en ik vertelde hem dat ik altijd zal proberen iets anders te vragen dan de rest. En hij zei: 'Dat moet je doen'", aldus Doocy. "Hij heeft de lucht geklaard en dat waardeer ik. We hadden een fijn telefoongesprek."

Klaar mee

Biden lijkt niet bang om aan de pers te laten merken dat hij ergens niet van gediend is, zoals het geval bij off-topic vragen. Toen tijdens dezelfde persconferentie een andere verslaggever hem een vraag stelde over de situatie tussen Rusland en Oekraïne, antwoordde hij: "De enige reden waarom ik dit niet graag doe, is omdat je nooit verslag doet over waarom ik de meeting heb georganiseerd. En dit is echt belangrijk. Ik had een zeer, zeer, zeer goede vergadering. Totale eensgezindheid met alle Europese leiders. We zullen er later over praten."

Ster advertentie
Ster advertentie