Up 2 Date

Joe Biden houdt zich aan deadline 31 augustus van Taliban

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Joe Biden houdt zich aan deadline 31 augustus van Taliban

Joe Biden zegt zich te zullen houden aan de deadline van 31 augustus om buitenlanders uit Afghanistan te evacueren. Dat meldt CNN.

Biden respecteert Deadline

De Taliban hebben al vaker aangegeven dat uiterlijk 31 augustus alle buitenlandse troepen uit Afghanistan vertrokken moeten zijn. Biden kwam eerder op deze datum terug, omdat de evacuaties wat vertraging hadden opgelopen. De Taliban gaf toen aan dat een verlenging van de deadline "onbespreekbaar" was.

Inmiddels lijkt Biden er alles aan te doen om die deadline toch te respecteren. De Amerikaanse president nam dat besluit na het overwegen van de risico's rond langer in Afghanistan blijven. Biden heeft wel gevraagd om noodplannen, mocht hij later alsnog besluiten om de deadline te overschrijden.

Kaag wilde deadline verleggen

Verlenging van de deadline werd vandaag door de leiders van de G7-landen besproken. Ook de Europese Unie schoof aan bij dat overleg. Demissionair minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Zaken) zei eerder op de dag nog dat de deadline van 31 augustus niet gehaald kon worden. Daarom zou de deadline volgens haar moeten worden verlegd, "anders zullen heel veel mensen niet naar Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Frankrijk kunnen vliegen". Ook het Verenigd Koninkrijk ziet de deadline graag worden verlegd.

Ster advertentie
Ster advertentie