Up 2 Date

Airbnb gaat wereldwijd 20.000 Afghaanse vluchtelingen opvangen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Airbnb gaat wereldwijd 20.000 Afghaanse vluchtelingen opvangen

Airbnb gaat wereldwijd aan 20.000 vluchtelingen uit Afghanistan gratis opvang bieden. Dat meldt medeoprichter en CEO van Airbnb Brian Chesky via Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Humanitaire crisis

"De verplaatsing en hervestiging van Afghaanse vluchtelingen in de VS en elders in de wereld is één van de grootste humanitaire crises van onze tijd.", shrijft Chesky op Twitter. "We voelen een verantwoordelijkheid om op te staan." De CEO van Airbnb hoopt dat hij andere grote bedrijven kan inspireren om ook actie te ondernemen: "Er is geen tijd te verliezen."

Huizen

Airbnb heeft de deuren van zijn eigendommen momenteel geopend voor 20.000 Afghaanse vluchtelingen. Daarnaast heeft het bedrijf de hulp ingeroepen van verhuurders die via Airbnb hun huis verhuren om zo meer gratis huisvesting te regelen voor degenen die de crisis ontvluchten.

Vluchten

In Nederland zijn er de afgelopen dagen honderden mensen uit Afghanistan geëvacueerd. Inmiddels zijn er in Nederland ruim 500 mensen aangekomen.

Mogelijk komen er aan de evacuaties nu een eind. De Taliban hebben vandaag namelijk bekendgemaakt de evacuatie van Afghanen te willen stoppen. Ze verbieden Afghanen om naar het vliegveld in Kabul te gaan voor evacuatie. De weg naar de luchthaven wordt dan ook afgesloten. Buitenlanders mogen tot 31 augustus nog wel naar het vliegveld toe voor evacuatie.

Ster advertentie
Ster advertentie