Up 2 Date

Afghaanse voetbalsters geëvacueerd uit Kaboel: "Veel atleten lopen nog gevaar"

foto: AFP (Khalida Popal) / Twitter: @khalida_popal
  1. Newschevron right
  2. Afghaanse voetbalsters geëvacueerd uit Kaboel: "Veel atleten lopen nog gevaar"

Ruim 75 Afghaanse voetbalsters en een aantal familieleden van hen zijn dinsdag met behulp van de Australische regering succesvol geëvacueerd uit Kaboel. Daar zitten ook een aantal voetbalsters van het nationale team tussen. Dat laat de internationale vakbond FIFPRO in een statement weten.

'Stressvol'

Khalida Popal, die in 2007 bijdroeg bij het opzetten van de eerste Afghaanse vrouwenploeg, is een van de personen die FIFPRO helpt bij het evacueren van de voetbalsters. Popal vluchtte in 2016 naar Denemarken, waar ze nog altijd woont.

In een interview met persbureau AP liet Popal vorige week weten dat het voor de voetbalsters levensgevaarlijk is om in Afghanistan te blijven. "De afgelopen dagen waren extreem stressvol, maar vandaag hebben we een belangrijke overwinning behaald", laat Popal weten. "De voetbalsters zijn dapper en sterk geweest in een hele moeilijke situatie en we hopen dat ze een beter leven zullen hebben buiten Afghanistan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nog meer steun nodig

FIFPRO laat in een statement weten de Australische regering dankbaar te zijn voor de evacuatie van de voetbalsters. Wel benadrukt de vakbond dat er nog veel meer steun nodig is van de internationale gemeenschap. "Er lopen nog heel veel andere atleten gevaar in Afghanistan en er moet alles aan gedaan worden om hen steun te bieden."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie