OMG

Gehele zorgpersoneel ziekenhuis New York City krijgt gratis vakantie

foto: Hyatt
  1. Newschevron right
  2. Gehele zorgpersoneel ziekenhuis New York City krijgt gratis vakantie

Het personeel van een ziekenhuis in New York City heeft een gratis vakantie gekregen als 'bedankje' voor hun werk. Het ziekenhuis Elmhurst ligt in Queens en is een van de zwaarst getroffen ziekenhuizen uit de regio.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zwaar getroffen

Het ziekenhuis in Queens behandelt jaarlijks rond de miljoen patiënten, maar die aantallen stegen door de huidige omstandigheden flink. Het aantal beschikbare bedden op de intensive care moest met maar liefst 500 procent opgeschaald worden om iedereen te kunnen helpen. Het personeel moet dan ook keihard werken om de patiënten de zorg te geven die ze nodig hebben.

Beloning

Het harde werk van het zorgpersoneel is niet onopgemerkt gebleven. Alle 4000 medewerkers hebben een beloning gekregen voor de 'buitengewone zorg' die ze leveren. American Airlines en Hyatt Hotels Corporation heeft het personeel een gratis vakantie van drie nachten aangeboden.

Het zorgpersoneel mag zelf een vakantiebestemming kiezen in Amerika of het Caribisch gebied, wanneer het weer veilig is om op vakantie te gaan. En ze mogen hun familie ook nog eens meenemen. Zo kunnen de medewerkers - wanneer de mogelijkheid er is om hun welverdiende vakantie op te nemen - weer opladen en genieten van hun geliefden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Corona

In de Verenigde Staten zijn er momenteel meer dan 1,3 miljoen bevestigde coronabesmettingen. Het dodental ligt op 80.000. Alleen al in New York City zijn er 184.000 gevallen van coronabesmettingen.

Ster advertentie
Ster advertentie