OMG

Man doet rijexamen verkleed als moeder omdat ze keer op keer zakt

foto: G1: PM/Divulgação
  1. Newschevron right
  2. Man doet rijexamen verkleed als moeder omdat ze keer op keer zakt

In Brazilië is een man om een wel hele bijzondere reden opgepakt. De 43-jarige Heitor had zich namelijk verkleed als zijn 60-jarige moeder om zo in haar plaats haar rijexamen af te leggen. Ze was namelijk al drie keer gezakt en haar zoon zou er persoonlijk voor zorgen dat het geen vier keer zou worden...

Vermomming

Creatief bedacht, maar natuurlijk niet het allerslimste idee. Ten eerste is het wel zo handig (en veilig) dat degene die het examen aflegt en vervolgens een rijbewijs krijgt, ook echt zelf kan rijden. Ten tweede moet je best goede ogen hebben om rij-examinator te zijn. Ondanks Heitors zorgvuldige vermomming - pruik, jurkje, make-up, sieraden en gelakte nagels - viel hij dus al snel door de mand.

Opgepakt

Toen de examinator erachter kwam dat Heitor niet de dame op de ID-kaart bleek te zijn, werd de politie ingeschakeld. Hij werd opgepakt wegens identiteitsfraude en gaf op het bureau eerlijk toe hoe de vork in de steel zat, aldus de Braziliaanse nieuwswebsite G1. Kort daarna werd hij vrijgelaten. Of zijn moeder, die helemaal niks afwist van het verkleedplan, inmiddels al op eigen kracht haar rijbewijs heeft gehaald, is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie