OMG

Miss Japan niet 'Japans genoeg' vanwege donkere vader

  1. Newschevron right
  2. Miss Japan niet 'Japans genoeg' vanwege donkere vader
Wat nou als je vloeiend Japans spreekt, je bent opgegroeid in dat land en ook nog eens ontzettend mooi en getalenteerd? Dan is meedoen aan de Japanse missverkiezing niet zo'n gek idee. Zo gezegd, zo gedaan voor de nieuwe Japanse miss Ariana Miyamoto. Maar haar half Afro-Amerikaanse roots vallen niet in goede aarde bij de Japanse bevolking.

Kritiek op 'puurheid'
De 20-jarige schone mag Japan vertegenwoordigen tijdens de volgende Miss Universe verkiezing. De vader van Ariana is Afro-Amerikaans en haar moeder is Japans. De eerste Japanse miss met een gemixte achtergrond is gewoon geboren en getogen in Nagasaki. Alsnog hebben veel Japanners kritiek op haar 'puurheid' en ze voelen zich er oncomfortabel bij dat zij de 'echte' bevolking vertegenwoordigt in het buitenland.

Niet alleen
Ariana is zich bewust van de obstakels die haar gemixte achtergrond met zich meebrengt. Gelukkig staat de kersverse beauty queen niet alleen. Zo ziet ze Mariah Carey als een voorbeeld, omdat zij ook biraciaal is, maar toch een succesvolle muziekcarrière heeft opgebouwd.

Ster advertentie
Ster advertentie