OMG

Medewerkers mortuarium ontdekken levende oude man in lijkzak

foto: Twitter
  1. Newschevron right
  2. Medewerkers mortuarium ontdekken levende oude man in lijkzak

Medewerkers van een mortuarium in Shanghai reageerden vol ongeloof toen ze ontdekten dat een oudere patiënt die ze in een lijkzak naar het mortuarium wilden brengen, nog in leven was. De man werd 'per ongeluk' ter dood verklaard in de stad die worstelt met het grote aantal coronabesmettingen. The Daily Mail meldt dat de vijf personen die verantwoordelijk waren voor de fout, ontslagen zijn.

'Hij leeft!'

Op verschillende video's die op social media rondgaan is te zien dat de medewerkers, die volledig in beschermkleding gekleed zijn, tot de ontdekking komen dat de man nog leeft op het moment dat hij naar het mortuarium gebracht moet worden.

De medewerkers proberen de lijkzak in een lijkwagen te laden, wanneer ze bewegingen zien vanuit de lijkzak. Op dat moment maken ze de zak open en halen ze het doek van het gezicht van de oudere man. "Hij leeft!", roept een van de arbeiders volgens The Daily Mail. "Hij leeft, ik zag het, hij leeft. Bedek hem niet meer." De man wordt vervolgens weer teruggebracht naar het verpleeghuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Shanghai

Het incident vond zondag plaats in het Putuo-district van Shanghai. Op social media is er veel verontwaardiging over de manier van handelen van de Chinese autoriteiten. De autoriteiten hebben de 25 miljoen inwoners van de stad een volledige lockdown opgelegd in een poging hun zero-covid-beleid te handhaven. Door de strenge regels in de stad opereren de handhavers hardhandig, waar ze verweten wordt dat ze geen rekening houden met persoonlijke en op zichzelf staande situaties.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie