Naar homepage
OMG

Mysterieus voorwerp dat opdook in de woestijn is nu weer verdwenen

bron: AFP
  1. Newschevron right
  2. Mysterieus voorwerp dat opdook in de woestijn is nu weer verdwenen

Soms gebeuren er dingen die maar moeilijk te verklaren zijn. Zoals eerder deze maand in de woestijn in het Amerikaanse Utah. De bemanning van een helikopter ontdekte toen een 3,5 meter hoge metalen zuil, waarvan niemand wist hoe het daar kwam en wat het daar deed. Een kunstproject? Of het werk van buitenaardse wezens misschien? Mysterieus, maar het is nog gekker geworden: het object is nu plotseling verdwenen.

Waar is het gebleven?

"Zo snel als het verscheen, is het nu ook weer verdwenen", zegt het lokale Departement van Publieke Veiligheid over het voorwerp, dat ook wel een monoliet wordt genoemd. Hoe dat is gebeurd en waar het naartoe is, is onduidelijk. De autoriteiten zeggen alleen dat ze via betrouwbare bronnen weten dat het is weggehaald "door een onbekende derde".

Geheime locatie

De exacte locatie van de monoliet werd geheim gehouden om te voorkomen dat mensen massaal naar het ding op zoek zouden gaan. Zo'n expeditie in de afgelegen woestijn kan namelijk gevaarlijk zijn. Toch hield dat een paar speurneuzen niet tegen. Door middel van Google Earth wisten ze de coördinaten te achterhalen. Op die manier konden ze ook inschatten hoelang het het object al op die plek staat. Zo is er op beelden van oktober 2016 een lange schaduw te zien tussen de rotsen, terwijl die er in 2015 nog niet was.

De Amerikaanse David Surber wist al kort na de ontdekking op de plek van de monoliet te komen. Op Instagram deelde hij filmpjes van de metalen zuil.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Woestijnkunst?

Op internet gaan natuurlijk allerlei wilde theorieën rond over het mysterieuze voorwerp, maar professionals hebben (helaas?) al bevestigd dat het niet om iets buitenaards gaat. Zo zei professor Jason Wright tegen CNN: "Woestijnkunst komt vaak voor in het zuidwesten van Amerika, dus ik zie geen enkele reden om te denken dat het iets anders is dan dat."

De helikopterpiloot die de monoliet ontdekte, denkt dat het misschien om een fan van de film 2001: A Space Odyssey gaat. In die scifi-film uit 1968 worden er namelijk soortgelijke zuilen achtergelaten door buitenaardse wezens.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie