OMG

Toerist (19) moet twee vingers laten amputeren na spinnenbeet op Ibiza

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Toerist (19) moet twee vingers laten amputeren na spinnenbeet op Ibiza

Een Britse 19-jarige toerist werd op Ibiza door een spin gebeten terwijl hij op het strand van de zonsondergang aan het genieten was. De spin bleek giftig te zijn en de tiener moet nu twee vingers en een deel van een andere vinger laten amputeren.

Paniek

Na de beet werd de tiener om vijf uur 's nachts wakker met een brandende en opgezwollen hand. Diezelfde ochtend ging hij naar een gezondheidscentrum, waar hij een injectie kreeg. De injectie had geen effect en dus werd hij overgeplaatst naar het ziekenhuis, waar de dokters niet meteen zagen wat er nou aan de hand was. "Ik raakte in paniek toen mijn handen steeds paarser werden en de dokters mij vertelden dat ze nog nooit zoiets gezien hadden", aldus de tiener tegen lokale media.

Quote

Mensen zeggen altijd dat spinnen je geen pijn doen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bruine vioolspin

Na een reeks tests bleek hij te zijn gebeten door een bruine vioolspin. Het gif van een vioolspin breekt zacht weefsel af en het kan maanden duren tot wonden, veroorzaakt door een beet, genezen. Ook houdt men er vaak diepe littekens aan over en in sommige gevallen, vooral bij kinderen, kan een beet zelfs fataal zijn. De spinnen komen vooral voor in de Verenigde Staten, maar blijkbaar dus ook op Ibiza. Daar kwam de Britse toerist deze zomer achter, met als gevolg dat hij twee vingers en een deel van een andere vinger moet laten amputeren.

"Mensen zeggen altijd dat spinnen je geen pijn doen, dat je veel groter bent dan zij, maar dit bewijst dat ze dat wel kunnen. Je denkt gewoon niet dat het je zal overkomen, tot het je overkomt", aldus de toerist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie