Naar homepage
OMG

Groep vrienden komt vast te zitten in lift met oplopend water in Amerika

foto: Twitter: Tony Luu
  1. Newschevron right
  2. Groep vrienden komt vast te zitten in lift met oplopend water in Amerika

In een video die momenteel viral gaat, is te zien hoe een groep vrienden vastzit in een lift die vol is gelopen met water. Het filmpje is afkomstig van Tony Luu uit het Amerikaanse Nebraska, die samen met twee vrienden maar net aan de verdrinkingsdood wist te ontsnappen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overstroming

In het plaatsje Omaha in Nebraska waren dit weekend flinke overstromingen. Luu en zijn twee vrienden zaten zaterdagavond tijdens het noodweer in zijn appartement en wilden naar beneden gaan om te kijken wat de schade was.

Rond tien uur 's avonds namen ze de lift, maar toen ze de lobby bereikten, stroomde er plotseling water door de ventilatieopeningen de lift binnen. Dat gebeurde nog voor de deuren opengingen.

"Het was als iets uit een film", vertelt Luu aan ABC Nieuws. Het water bleef maar binnenstromen, terwijl Luu en zijn vrienden met man en macht probeerden uit de lift te komen. "Toen het water mijn buik bereikte, dacht ik: oké, dit gebeurt echt."

Hulp

Een vriend van Luu belde de alarmdiensten om om hulp te vragen en Luu belde zelf zijn kamergenoot, die in het onderhoud van het gebouw werkt.

Uiteindelijk lukte het Luu's kamergenoot, zijn broer en een derde persoon nog voor de hulpdiensten aanwezig waren, om de liftdeuren vanuit de lobby te openen. Net op tijd, want het water stond toen al aan Tony's nek en hij stond op de reling van de lift.

Gelukkig raakten geen van de vrienden gewond.

Ster advertentie
Ster advertentie