OMG

Man geeft $3000 'coronafooi' in restaurant: "Succes met de sluiting"

foto: Facebook: Brendan King/Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Man geeft $3000 'coronafooi' in restaurant: "Succes met de sluiting"

Niet uiteten of naar de kroeg kunnen is irritant en supersaai, maar het sluiten van de horeca wegens corona is voor restauranteigenaren, kroegbazen en andere ondernemers toch echt het allervervelendst. Zij lopen namelijk veel inkomsten mis en maken zich serieuze zorgen over de toekomst. Dat is ook het geval in de Verenigde Staten. De enorm gulle fooi die een mysterieuze gast achterliet, was voor restauranteigenaar Brendan dan ook een zeer welkome verrassing. "Ik dacht dat het een foutje was!"

Duur biertje

Brendans restaurant sluit binnenkort haar deuren vanwege de coronasituatie, maar vlak daarvoor kwam een onbekende man nog even een biertje drinken. Een drankje van 7 dollar waar de gast vervolgens 3000 dollar fooi bij gaf. "Hij wenste me succes met de vrijwillige sluiting en vertelde me de fooi te verdelen onder de werknemers", schrijft Brendan op Facebook.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen foutje

Toen Brendan zijn bril opzette en eens goed naar het bonnetje keek, zag hij dat er "a whopping $3000" aan fooi op stond. "Ik rende nog achter hem aan, maar hij zei: 'Het is geen fout. Ik zie jullie weer als jullie opengaan!'" De gulle held blijft anoniem. "Ik zou zijn naam kunnen posten, maar het lijkt alsof hij dat niet wil, dus dat doe ik niet. Maar al mijn bedieningspersoneel en ikzelf zijn ontzettend dankbaar voor dit enorm vriendelijke gebaar."

'Fijne kerst'

De mysterieuze gast kwam blijkbaar puur naar het restaurant om een vervroegd kerstcadeautje achter te laten, want volgens een serveerster had hij slechts twee slokjes bier op. "Hij vroeg meteen om te betalen en wenste ons een fijne kerst." Het feel good-verhaal gaat inmiddels de hele wereld over en zet hopelijk de toon voor meer, eventueel iets minder grote, liefdadigheidsacties.

Ster advertentie
Ster advertentie