Naar homepage
OMG

Elon Musk wil op korte termijn zelfvoorzienende beschaving op Mars

  1. Newschevron right
  2. Elon Musk wil op korte termijn zelfvoorzienende beschaving op Mars

Als alles goed gaat, dan kan in 2024 de eerste raket met honderd reizigers naar Mars. Volgens SpaceX-miljonair Elon Musk vertrekt over twee jaar al de eerste onbemande raket naar Mars om de landingsmogelijkheden te testen.

Terugkeer

Miljoen mensen op Mars

Elon Musk vertelde over de Mars-plannen tijdens een ruimtevaartconferentie in Mexico. De grote man achter autofabrikant Tesla wil een enorme menselijke kolonie oprichten op Mars door om de 26 maanden zo'n honderd mensen naar de planeet te sturen. Die reis zou dan 6 tot 9 maanden moeten duren. In 40 tot 100 jaar zou er op Mars een zelfvoorzienende beschaving moeten ontstaan met een miljoen mensen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goedkope tickets

Elon Musk gaat er alles aan doen om het project betaalbaar te maken en hoopt op ongeveer 200.000 dollar per ticket. "Je kunt geen zelfvoorzienende samenleving creëren als de vlucht 10 miljoen dollar per ticket gaat kosten," aldus de miljonair. Wat de kosten kan drukken zijn de herbruikbare raketten van SpaceX. Het is het ruimtebedrijf al gelukt om de Falcon 9-raket al zes keer te laten landen op aarde. Met het huidige ontwerp moet een raket 12 tot 15 keer hergebruikt kunnen worden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie