OMG

Vrouw (30) aangehouden voor poging doodslag na gooien van lachgascilinders op politie

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vrouw (30) aangehouden voor poging doodslag na gooien van lachgascilinders op politie

Vannacht werd een Bredase vrouw gearresteerd na een nogal merkwaardige actie. Ze gooide namelijk meerdere lachgascilinders op een politieauto terwijl ze zo’n 190 kilometer per uur reed. Na een lange achtervolging werd ze door de politie aangehouden wegens haar vermeende poging tot doodslag.

Wilde vlucht

De agenten constateerde dat de dertigjarige vrouw lachgas gebruikte in haar op dat moment nog geparkeerde auto in Breda. Nadat de agenten de vrouw bevolen hadden om uit haar auto te stappen ging de vrouw er in een rotvaart vandoor. De agenten besloten de achtervolging in te zetten waarop de vrouw al rijdend de politieauto met lachgascilinders bekogelde. Op dat moment haalde de vrouw snelheden van 180 kilometer.

De eerste lachgascilinder ketste via de grond en belandde uiteindelijk op de achterkant van de politieauto. De tweede cilinder kwam onder de politieauto terecht en waardoor een vonkenregen ontstond. Een agent meldt op Instagram dat "wonder boven wonder niemand gewond is geraakt".

Aanhouding

Na zo’n 88 kilometer kwam de achtervolging tot een eind op de A15 richting de Rotterdamse haven, zo meldt Omroep Brabant. Daar werd ze met hulp van de Landelijke Eenheid en de Rotterdamse politie klemgereden en aangehouden voor poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling, rijden onder invloed en het ernstig in gevaar brengen van het overige verkeer. Waarom de vrouw op de vlucht sloeg is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie