Up 2 Date

Man opgepakt met 242 flessen lachgas in auto

foto: Instagram: @politie_arnhem_zuid
  1. Newschevron right
  2. Man opgepakt met 242 flessen lachgas in auto

De politie deed afgelopen weekend wel een heel bijzondere vangst. Op zondagavond op de A12 bij Arnhem hebben zij een 35-jarige man uit het Utrechtse Westbroek aangehouden, die maar liefst 242 volle flessen lachgas in zijn auto had liggen. Hartstikke illegaal natuurlijk, want het bezit van lachgas is sinds 1 januari dit jaar strafbaar gesteld in de Opiumwet.

Getipt

Agenten kwamen het illegale transport op het spoor na een anonieme tip, zo laat de politie maandagavond zelf weten via Instagram. "Gisteravond kregen wij informatie over een lachgastransport. Wij hebben met diverse eenheden uitgekeken naar het voertuig en zagen het voertuig rijden op de A12", schrijft de politie. "Tijdens de controle kwamen wij erachter dat er niets klopte van de wijze van vervoeren."

Voorwaardelijk vrij

Al snel kwam de politie erachter dat de bestuurder van het vreemde transport al eens eerder was aangehouden. Hij had nog een voorwaardelijke straf openstaan in verband met een eerder illegaal lachgastransport. "De bestuurder is nu ook weer door ons aangehouden", schrijft de politie bij het bericht. "De lachgasflessen en het voertuig zijn hierbij inbeslaggenomen."

Bij het bericht op het sociale medium is ook een foto geplaatst van de enorme hoeveelheid flessen die uit het voertuig kwam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie