Films, Series & TV

Videoland komt met driedelige docuserie 'Lachgaskoning Deniz: De Afterparty'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Videoland komt met driedelige docuserie 'Lachgaskoning Deniz: De Afterparty'

Jarenlang verdiende Deniz Üresin duizenden euro's aan de verkoop van lachgasballonnen. Hij kroonde zichzelf dan ook niet voor niets tot lachgaskoning. Aan zijn lucratieve handeltje kwam echter een einde nadat zijn beste vriend geheel onverwachts kwam te overlijden. In de driedelige documentaire van Videoland Lachgaskoning Deniz: De Afterparty blikt hij terug op deze periode in zijn leven.

Dwangsom van 1 miljoen euro

In de docureeks, gemaakt door Marthe Naber Heuer, zet Deniz uiteen hoe de handel in lachgas begon en hoe hij uiteindelijk tot inkeer kwam. Nadat hij stopte met de verkoop van ballonnen besloot hij voorlichtingen te gaan geven over de gevaren van het gebruik van lachgas. De vraag is echter of dat genoeg is om te ontkomen aan een dwangsom van 1 miljoen euro, die de gemeente Amsterdam hem oplegde. Die vraag wordt op 4 februari beantwoordt wanneer Lachgaskoning Deniz: De Afterparty eindelijk te zien is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.


In oktober 2020 sprak FunX-host Fernando met Deniz over zijn lachgasgebruik en zijn lucratieve handel. Hij vertelde dat hij tijdens een vakantie in Turkije pas realiseerde wat voor gezondheidsklachten hij heeft overgehouden aan zijn veelvuldige gebruik van het lachgas. "Ik heb goed ingezien wat de gevaren van lachgas zijn. Daarnaast zag ik in mijn omgeving hoe slopend het kon zijn", aldus Deniz. Ook vertelde hij dat het hem spijt dat hij jarenlang ballonnen verkocht en dat hij zijn fouten uit het verleden wil rechtzetten.

Ster advertentie
Ster advertentie