OMG

Dakloze jongen slaagt voor zijn examen en krijgt 3 miljoen aan studiebeurzen

  1. Newschevron right
  2. Dakloze jongen slaagt voor zijn examen en krijgt 3 miljoen aan studiebeurzen

De 17-jarige Tupac Mosley uit het Amerikaanse Memphis in Tennessee is een inspiratie voor velen. De tiener wist te slagen voor zijn examen ondanks dat hij een vreselijk jaar achter de rug had.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Huis uitgezet

Eerder dit jaar overleed de vader van Tupac. Daardoor had zijn familie moeite met het betalen van de rekeningen. Uiteindelijk werden ze in februari hun huis uitgezet. Op het dieptepunt moest het gezin in een tent slapen.

Vastberaden valedictorian

Toch was Tupac vastberaden om zijn examenjaar goed af te ronden. En dat is hem gelukt. Hij slaagde niet alleen voor zijn examens, hij werd ook nog eens benoemd tot valedictorian, de titel die Amerikaanse scholen geven aan de beste student onder de pas afgestudeerden.

Studeren

Tupac heeft grote plannen voor de toekomst en hij is goed op weg. Hij heeft namelijk drie miljoen aan studiebeurzen gekregen. En dat is een echte opluchting, vertelt hij aan CNN: "Ik heb me heel mijn leven zorgen gemaakt over geld. Dat ik nu weet dat ik gewoon kan gaan studeren zonder me zorgen te maken over iets anders, is verfrissend en motiverend." Daarnaast is hij bij maar liefst veertig hogescholen en universiteiten toegelaten, dus hij heeft een ruime keuze aan studiemogelijkheden. De tiener wil graag elektrotechniek gaan studeren.

Inspireren

"Laat je huidige situatie, welke omstandigheden je ook moet doorstaan, nooit een berg zijn die je niet kunt beklimmen", vertelt de jongen, die inmiddels een vaste woonplek heeft gevonden, aan ABC News. Hij hoopt anderen te kunnen inspireren om door te zetten in moeilijke tijden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie