OMG

1 procent mannen verschoont hooguit eens per jaar hun bed

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. 1 procent mannen verschoont hooguit eens per jaar hun bed

Soms kom je informatie tegen die je eigenlijk liever niet had willen weten, nietwaar? Nou, hier is zo'n voorbeeld: een recent onderzoek onder 9.156 deelnemers van het Hart van Nederland-panel in samenwerking met LINDA toonde aan dat slechts één procent van de mannen hun bed hooguit eens per jaar verschoont.

Bed verschonen

Voor de meeste mensen is het heel normaal om elke week hun beddengoed te verschonen, maar het onderzoek heeft een opmerkelijke ontdekking gedaan. Slechts één procent van de mannen behoort tot de categorie 'eens per jaar' bedverschoners. Dat staat in schril contrast met de vijftig procent van de deelnemers, zowel mannen als vrouwen, die wekelijks of zelfs vaker hun beddengoed verschonen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opmaken

Het opmaken van het dekbed is ook niet bepaald een standaard gewoonte voor velen. Slechts 45 procent van de deelnemers zegt hun bed meteen op te maken na het opstaan. Van de overige mensen geeft 31 procent aan dat ze het later op de dag wel doen, terwijl 24 procent hun bed altijd onopgemaakt laat.

Studies

Eerdere studies hebben dit onderwerp ook al onderzocht. In een Brits onderzoek uit 2022 ontdekte men dat alleenstaande mannen zelden hun lakens verschonen. In een enquête onder 2.250 Britse volwassenen bleek bijna de helft van de alleenstaande mannen hun beddengoed tot wel vier maanden niet te verschonen, waarbij 12 procent van hen het zelfs nog langer uitstelde. In een interview van Vice, vroeg een journaliste aan verschillende mannen hoe vaak ze hun beddengoed wassen. Een van de geïnterviewden antwoordde: ''Ik kan me niet herinneren wanneer de laatste keer was dat ik mijn beddengoed heb verschoond. Wat heeft het voor zin? Ik stap elke nacht alleen in bed, dus wat heb ik eraan om het vaker te verschonen?''

Ster advertentie
Ster advertentie