OMG

78-jarige vrouw voor de derde keer opgepakt wegens bankoverval

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. 78-jarige vrouw voor de derde keer opgepakt wegens bankoverval

In het Amerikaanse Missouri is een 78-jarige vrouw opgepakt voor haar derde bankoverval. De dame, genaamd Bonnie Gooch, probeerde afgelopen week buit te maken, maar deed dat wel met manieren. Zo gaf ze volgens de politie een briefje aan de baliemedewerker met daarop "bedankt, sorry, ik wilde je niet bang maken".

Twee eerdere pogingen

De inmiddels ervaren overvalster werd in 1977 voor het eerst opgepakt. Dat was toen ze een bank in Californië probeerde te overvallen. In 2020 deed ze weer een poging, dit keer in het plaatsje Lee's Summit, Missouri. Dat leverde haar een voorwaardelijke gevangenisstraf op, die in november 2021 afliep.

Sorry-briefje

Bonnie had blijkbaar nog niet genoeg van het overvallen. Volgens de autoriteiten zou ze vorige week bij een bank "13.000 kleine biljetten" hebben geëist. Daarbij zou ze op de balie hebben geslagen en hebben gevraagd of de medewerker kon opschieten, om de persoon vervolgens wel nog het excuusbriefje te overhandigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opgepakt in de auto

Bonnie werd vlakbij de locatie van de overval in haar auto opgepakt door de politie. Die gaven aan dat ze naar alcohol rook en dat de biljetten verspreid over de vloer van de auto lagen. Voor zover bekend zijn er geen (psychische) aandoeningen bij haar vastgesteld.

De vrouw zit voorlopig vast met een borgsom van 25.000 dollar. Als die wordt betaald, mag ze haar rechtszaak in vrijheid afwachten.

Ster advertentie
Ster advertentie