FunX Rotterdam

Snackbareigenaar uit Rotterdam sluit overvaller met mes op in kantoor

foto: Rijnmondfoto: Rijnmond
  1. Newschevron right
  2. Snackbareigenaar uit Rotterdam sluit overvaller met mes op in kantoor

Snackbareigenaar Ed Capitein uit Rotterdam heeft al heel wat te verduren gehad: al zeven keer werd zijn zaak overvallen met een vuurwapen. Afgelopen weekend was het weer raak. De overvaller had dit keer echter een mes en dus besloot Ed in actie te komen. "Ik heb altijd gezegd: als ze met een mes komen, dan pak ik ze", vertelt hij tegen Rijnmond.

Groot mes

Afgelopen zaterdagavond tegen sluitingstijd stapte er een man met een bivakmuts en capuchon de snackbar binnen, zo is te zien op beveiligingsbeelden die Rijnmond heeft gedeeld. Hij had een groot keukenmes bij zich en riep "dit is een overval". Twee medewerkers en een klant vluchtten de zaak uit, maar Ed was op dat moment achterin de zaak bezig met de financiële administratie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In de aanval

Toen Ed eenmaal oog in oog kwam met de overvaller, ging hij direct in de aanval. "Ik pakte het mes beet en toen zijn we in een gevecht geraakt", vertelt hij. Op de beelden is te zien hoe de snackbareigenaar al worstelend met de man op zijn rug valt, buiten aan de achterkant van de zaak. Daarna probeert de overvaller hem meermaals te steken. "Een kogel kan je niet terug koppen, maar een mes kan je ontwijken", aldus de nuchtere eigenaar.

"Toen heb ik gezegd: 'Ga het geld maar pakken, daar kom je voor'", vertelt Ed. De overvaller liep vervolgens het kantoortje in, waarna Ed hem volgde om snel de deur vanaf buiten op slot te doen. "Toen zat 'ie gevangen. Het arrestatieteam heeft hem er toen uitgehaald en meegenomen."

'Paar tientjes'

De dader is een 17-jarige jongen uit Rotterdam, die al bekend was bij de politie. Wat voor straf hem te wachten staat, is nog niet bekend. Eds geld zit in ieder geval nog in de kassa. "Waarschijnlijk dacht hij: een goedlopende zaak, daar zal wel geld liggen. Maar het zijn een paar tientjes, meer lag er niet. Er wordt bijna alleen maar gepind."

'Eindelijk iemand gepakt'

De snackbareigenaar is er vanaf gekomen met een snee in zijn hand en een kapot raam. Na alle overvallen die hij al heeft meegemaakt, is hij door het incident niet echt van zijn stuk te krijgen. "Het kan altijd gebeuren. Je moet het achter je laten, anders draai je door." Een held voelt hij zich niet. "Al die andere keren liepen ze met het geld weg. Nu moet er eindelijk iemand brommen."

Ster advertentie
Ster advertentie