OMG

Laatste slachtoffer (10) schietpartij school Uvalde verlaat ziekenhuis na 2 maanden

foto: Twitter: UnivHealthSA
  1. Newschevron right
  2. Laatste slachtoffer (10) schietpartij school Uvalde verlaat ziekenhuis na 2 maanden

Een prachtig moment in het Amerikaanse ziekenhuis University Hospital. Daar werd dit weekend een van de slachtoffers van de schietpartij op de basisschool in Uvalde ontslagen uit het ziekenhuis. Het tienjarige meisje is het laatste gewonde slachtoffer dat het ziekenhuis verlaat.

Koppig

Mayah Zamora, zoals het meisje heet, lag ruim twee maanden lang in het University Hospital, dat zich op zo'n anderhalf uur rijden van haar woonplaats bevindt. Ze werd in eerste instantie in kritieke toestand opgenomen, maar wist na een reeks operaties en behandelingen er weer bovenop te komen. "Ze is sterk, vastberaden, koppig, eigenwijs en bovendien... wil ze niks liever dan het ziekenhuis te verlaten. Ze heeft de dokters zo erg verbaasd en dat wil ze nog meer doen", schreef haar broer Ruben eerder deze zomer al op Facebook.

Afscheid

Na 66 dagen is het dan eindelijk zover: Mayah mag naar huis. Op Twitter deelt het ziekenhuis filmpjes en foto's van dit magische moment. Ze verliet het ziekenhuis namelijk niet zonder een groots afscheid. Zo gaf ze om haar dankbaarheid te tonen bloemen aan het personeel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

inzamelingsactie

De kosten voor de operaties, behandelingen, therapieën en het heen en weer reizen zijn hoog opgelopen voor de familie van Mayah. Ook nu ze uit het ziekenhuis is, blijven de kosten hoog. Zo moet het meisje in de toekomst mogelijk nog meer operaties ondergaan en heeft ze bijvoorbeeld traumabehandeling nodig. Daarom is Mayahs familie een inzamelingsactie gestart. Inmiddels is er al ruim honderdduizend dollar opgehaald.

"Je bent voor altijd in onze harten Mayah. Jouw moed is iets wat ik zelf wil nastreven", schrijft een van de donateurs. "Blijf dromen en weet dat zelfs onbekenden (uit Oregon!) er altijd voor je zullen zijn. We zijn zo trots op je!"

Schietpartij Uvalde

Bij de schietpartij op de basisschool in Uvalde vielen op 24 mei 21 doden, onder wie 19 kinderen die tussen de 7 en 10 jaar oud waren. Salvador Ramos werd uiteindelijk door de politie gedood. Het is nog altijd onduidelijk wat zijn motief was voor de afschuwelijke daad.

Ster advertentie
Ster advertentie