OMG

Vrouw die jarenlang in coma ligt krijgt baby

  1. Newschevron right
  2. Vrouw die jarenlang in coma ligt krijgt baby

Een vrouw die al meer dan tien jaar in coma ligt, is bevallen van een baby in de Hacienda Healthcare-instelling in Phoenix. Aangezien de vrouw al zo lang buiten bewustzijn is, is er niets anders mogelijk dan dat ze seksueel misbruikt is. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, moet nog verder worden onderzocht.

Anonieme bron

De zaak is aan het licht gebracht door de lokale nieuwszender KPHO-TV. Zij spraken met een anonieme bron die hen vertelde dat het niet bekend is wie de mogelijke dader is.

''Ik wilde dat dit niet was gebeurd. Ik voelde alleen maar woede en buikpijn.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gezonde jongen

De patiënte ligt bij het Hacienda HealthCare, een instelling voor mensen die voor een langere periode zorg nodig hebben. Volgens de bron had niemand in de gaten dat de vrouw zwanger was. Pas toen ze plots begon te kreunen, wisten de verplegers dat er iets aan de hand was. ''Maar wat precies wisten ze niet. Er was een verpleegster die de baby ter wereld heeft gebracht.'' Het jongetje werd op 29 december gezond geboren.

meer dan Tien jaar geleden

De vrouw verdronk meer dan tien jaar geleden bijna en verloor daarbij haar bewustzijn. Sindsdien kan ze niet praten of op een andere manier communiceren. De instelling heeft nu de regel ingevoerd dat een mannelijk personeelslid die naar een vrouwelijke patiënt moet, wordt vergezeld van een vrouwelijke collega.

Geen commentaar

Hacienda HealthCare wil nu nog niet teveel ingaan op de zaak. Woordvoerder Nancy Salmon liet in een statement het volgende weten:

"Hacienda Healthcare is al meer dan 50 jaar actief en heeft een uitstekende reputatie op het vlak van kwalitatieve, gespecialiseerde zorg voor onze patiënten. Als zorgaanbieder kunnen we geen commentaar geven op patiënten, vanwege de privacywetten van de federale overheid en de staat. We kunnen geen commentaar geven op het lopend onderzoek. We kunnen wel zeggen dat de gezondheid en veiligheid van onze patiënten en cliënten onze nummer 1-prioriteit is en dat we altijd op een open en transparante manier samenwerken met officiële instanties."

Ster advertentie
Ster advertentie