OMG

Onbewoond eiland in Schotland te koop voor 170.000 euro

foto: BBC
  1. Newschevron right
  2. Onbewoond eiland in Schotland te koop voor 170.000 euro

Wil jij eigenaar worden van een onbewoond eiland? Dan is dit je kans! Het idyllische Barlocco, gelegen vlak voor de zuidkust van Schotland, staat namelijk te koop voor een prijs van ruim 150.000 pond, oftewel ongeveer 170.000 euro.

Tropische droom

Het eiland Barlocco is niet de tropische droom die je misschien in gedachten had. Je zal er geen hagelwitte stranden, helderblauwe zee en wuivende palmbomen vinden. En ja, het zal er misschien wel vaker regenen dan dat het er warm en zonnig is, omdat het voor de zuidkust van Schotland ligt. Maar wat krijg je dan wel voor die 150.000 pond? Een afgelegen eiland van meer dan 25 hectare met een kiezelstrand en een adembenemend uitzicht, vertelt verkoper Aaron Edgar aan BBC News.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Privé-eiland

''Er is nog steeds iets romantisch aan het bezit van je eigen Schotse privé-eiland, waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de dag en kunt genieten van de rust en kalmte. Je kan er zwemmen in koud water of genieten van een picknick'', aldus Edgar. Hij beschouwt het aanbod als een 'zeldzame kans'. Momenteel zijn er geen gebouwen op het eiland, dus elke koper wordt geadviseerd om de mogelijkheden om te bouwen te bespreken met de lokale autoriteiten.

Quote

Je kunt ontsnappen aan de drukte van de dag en genieten van de rust en kalmte.

Aaron Edgar

Interesse

Volgens Edgar zal er naar verwachting veel interesse zijn in het Schotse eiland. In het verleden was er namelijk zowel vanuit het Verenigd Koninkrijk als vanuit het buitenland veel belangstelling voor de verkoop van Schotse eilanden.

Ster advertentie
Ster advertentie