OMG

Opvallende vacature: mini-eiland zoekt kroegbaas die ook meteen koning wordt

foto: Eiland Piel | Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Opvallende vacature: mini-eiland zoekt kroegbaas die ook meteen koning wordt

Er is een opvallende vacature vrijgekomen op het Britse mini-eilandje Piel. Daar zijn ze namelijk op zoek naar een nieuwe eigenaar van het lokale café, die dan ook automatisch de koning van het eiland wordt. Dus hou je van bier en (heel veel) rust: grijp je kans.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Koning Bier

De oude eigenaar van het café The Ship Inn houdt er na 13 jaar mee op en dus is de gemeente van het nabijgelegen plaatsje Barrow-in-Furness op zoek naar een nieuwe kandidaat. Die moet dan ook meteen het eiland beheren en wordt gekroond tot Koning van Piel. Daar hoort een officiële ceremonie bij: je wordt op een houten stoel gezet en krijgt een ridderhelm op, waarna er emmers vol bier over je hoofd worden gekiept.

Erg rustig

Op het eilandje van 20 hectare groot vind je niet veel meer dan een oude kasteelruïne, acht huisjes en een kroeg met een bijbehorende woning. In de zomer varen er wat dagjesmensen naar het eiland, maar verder is er niet veel te beleven. De toekomstige kroegbaas wordt dan ook gewaarschuwd: je moet wel tegen de rust kunnen en daarnaast kan het weer heftig zijn.

"Je moet een passie hebben voor rust en stilte. Het vereist een speciale persoonlijkheid", aldus gids John Murphy tegen The Guardian. De zonsondergangen schijnen daarentegen prachtig te zijn. "Zelfs als je straalbezopen bent is het uitzicht vanaf Piel geweldig. Ik heb op elk grassprietje geslapen - dronken of nuchter - en I love it."

Ster advertentie
Ster advertentie