OMG

Man bouwt privé-eiland in mislukte poging om ex-vriendin terug te winnen

foto: Asia Wire/Yangtsefoto: Yangtse
  1. Newschevron right
  2. Man bouwt privé-eiland in mislukte poging om ex-vriendin terug te winnen

Als je dacht dat jij al romantisch was, check dan even de actie van de 30-jarige Chinese meneer Xu. Deze romanticus wilde zijn ex-vriendin zo graag terugwinnen, dat hij een team inhuurde om een romantisch privé-eiland voor haar te bouwen. "Ik ben nou eenmaal niet goed met woorden", was zijn verklaring. Het meest trieste van het verhaal? Het heeft allemaal geen effect gehad, want zijn ex wil hem nog steeds niet terug.

foto: Asia Wire

Roze bomen en hartjessteentjes

Xu en zijn vriendin gingen vorig jaar uit elkaar toen hij terugverhuisde naar het platteland om voor zijn ouders te zorgen. Zijn vriendin bleef liever in de stad en liet Xu met een gebroken hart achter. De casanova liet het er niet bij zitten. Hij betaalde omgerekend zo'n 12.000 euro voor de make-over van een verlaten eilandje, dat gelegen is bij het stadje Hetou in het zuiden van China. Hij liet een brug bouwen en zette het eiland vol met roze bomen en planten. Verder plaatste hij een schommel en een pad dat bestaat uit hartvormige steentjes.

foto: Yangtse

Bedankt, maar nee

Volgens diverse lokale media kostte het Xu een jaar om alles af te ronden, maar het resultaat mag er zijn: een romantisch sprookjesparadijs dat rechtstreeks uit een tekenfilm lijkt te komen. Toen zijn ex haar bijzondere cadeau zag, was ze dan ook geraakt. Toch overtuigde het haar helaas niet om naar haar ex terug te gaan. "Bedankt voor je toewijding. Je vindt vast iemand die beter is dan ik." Autsj.

Populaire locatie voor trouwfoto's

Desondanks heeft Xu geen spijt van zijn liefdesproject. "Ik ben sterrenbeeld Vissen, dus ik ben nou eenmaal een romantisch persoon." Zijn harde werk is niet voor niets geweest, want het eilandje is nu een populaire plek voor toeristen en stelletjes en wordt vaak gebruikt als decor voor trouwfoto's.

foto: Yangtse

Ster advertentie
Ster advertentie