FunX Rotterdam

Maassilo last dancefeest af nadat drugsgebruik 19-jarige fataal wordt

foto: Robert coolen/Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Maassilo last dancefeest af nadat drugsgebruik 19-jarige fataal wordt

Een 19-jarige man is zaterdagavond overleden als gevolg van drugsgebruik. Hij was aanwezig op het technofeest BeukenXL in de Rotterdamse club Now&Wow in de Maassilo, zo schrijft het AD. Het feest werd na het incident afgelast.

Onwel

Een woordvoerder van de politie vertelt tegen de krant dat ze in eerste instantie werden gebeld omdat de man zich agressief gedroeg bij de EHBO-post op het feest. "Toen agenten aankwamen, kalmeerde hij. Maar al snel werd hij grauwer en grauwer", vertelt de politiewoordvoerder. Even later werd de man onwel. Er is geprobeerd om hem te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Drugsgebruik

Uit onderzoek van een arts blijkt dat de man is overleden als gevolg van drugsgebruik. Het is niet bekend om welke drugs het gaat. De politie kan ook niet zeggen of er sprake is van een overdosis. "De drugs hebben processen op gang gebracht in zijn lichaam waardoor hij is overleden", aldus de politie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afgelast

Om 23.00 uur werd het feest afgelast en werd omgeroepen dat de feestgangers de club moesten verlaten. Het feest zou eigenlijk van 14.00 uur tot 06.00 uur duren. Op Instagram laat de organisatie achter het feest BeukenXL in hun stories weten dat het uitverkochte feest is afgelast. "Deze beslissing is gemaakt is samenspraak met Maassilo, de politie en de organisatie. Informatie over terugbetalingen volgt snel."

Ster advertentie
Ster advertentie