FunX Amsterdam

Een drugsdeal leidt tot drie arrestaties in Amsterdam-West

foto: Instagram @politie_amsterdam
  1. Newschevron right
  2. Een drugsdeal leidt tot drie arrestaties in Amsterdam-West

Gisterenavond zijn drie mannen aangehouden nadat agenten in burgerkleding getuige waren van een drugsdeal. De politie rukte in grote getale uit naar de Bilderdijkstraat toen een van de agenten aangaf zich bedreigd te voelen, zo meldt de politie.

De deal

Rond 21.00 uur zagen de politieagenten in burger op het Bellamyplein dat er twee mannen met een drugsdeal bezig waren. Na de deal ging een van de agenten op de twee mannen af. De koper, die een 41-jarige Brit bleek te zijn, gaf toe dat hij verdovende middelen had gekocht en werd gearresteerd. Ondertussen liep de vermoedelijke dealer in de richting van een sportcafé aan de Bilderdijkstraat, waar hij staande werd gehouden door de tweede agent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op de vlucht

Toen de agent in burger zich bij de verkoper legitimeerde als politie, ging de verdachte ervandoor. De man werd voor een café toch weer onderschept. "Op dat moment staakt de man zijn verzet, maar stroomt de horecagelegenheid leeg", aldus de politie. Door de groep die uit het café kwam, voelde de agent zich bedreigd en was hij genoodzaakt de verdachte los te laten. Toen de grote groep mensen op de agent afkwam, pakte hij zijn dienstwapen, waarna de groep het café weer inging.

Vuurwapen

Toen de politieagent om assistentie vroeg, zag hij dat enkele mannen toch weer naar buiten kwamen. Een van hen verdween met een vuurwapen in een portiek. Daarop trok de agent opnieuw zijn wapen en als reactie daarop vluchtte de man terug het café in. Toen meerdere agenten waren gearriveerd, werden de gasten van het café naar buiten gesommeerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drie aanhoudingen

De man uit het portiek met het vuurwapen werd tussen de gasten gevonden en is aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man uit Amsterdam. De dealer bleek een 26-jarige Amsterdammer te zijn. Hij werd even later aangehouden in een binnentuin aan de Bilderdijkkade.

De recherche is bezig met een vervolgonderzoek en geeft aan graag in contact te komen met getuigen van het voorval.

Ster advertentie
Ster advertentie