Up 2 Date

Voormalig Oranje-international David Mendes da Silva opgepakt in drugszaak

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voormalig Oranje-international David Mendes da Silva opgepakt in drugszaak

Oud-profvoetballer en voormalig Oranje-international David Mendes da Silva is donderdag gearresteerd in een drugszaak. Dat bevestigen bronnen aan NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf.

Grote contante geldbedragen

Da Silva werd op zijn eigen verjaardagsfeest gearresteerd. Volgens De Telegraaf wist hij dat de politie onderzoek deed naar zijn betrokkenheid en overwoog hij om op de vlucht te staan. De oud-profvoetballer kwam bij de recherche op de radar toen hij meerdere weken achter elkaar grote contante geldbedragen opnam.

Cocaïnehandel en illegale goksite

In het onderzoek van de recherche viel de naam van Da Silva vanwege betrokkenheid bij grootschalige cocaïnehandel, waarbij duizenden kilo's Nederland in gesmokkeld zouden zijn via de haven van Rotterdam. Ook zou de oud-voetballer van onder meer AZ betrokken zijn bij een illegale goksite genaamd Edobet.

Het Openbaar Ministerie doet geen uitspraken over de eventuele betrokkenheid van Da Silva. Een woordvoerder zegt over de aanhouding alleen dat donderdag "een veertigjarige man is gearresteerd in een onderzoek naar criminele activiteiten". Volgens het OM wordt de verdachte maandag voorgeleid aan de rechter, die beslist over een verlenging van het voorarrest.

Voetbalcarrière

Da Silva debuteerde in 2000 in het betaalde voetbal en speelde zijn eerste wedstrijden in de hoofdmacht van Sparta. De voetballer kwam vervolgens uit voor onder meer Ajax, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos. Da Silva maakte zijn debuut voor Oranje in 2007 en kwam in totaal zeven keer uit voor het Nederlands elftal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie