FunX Rotterdam

Grote brand bij legale wietkwekerij in Rotterdam

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Grote brand bij legale wietkwekerij in Rotterdam

Op een industrieterrein aan de Nieuw-Mathenessestraat in Rotterdam is afgelopen nacht het pand van het bedrijf Maripharm in de brand gevlogen. De eigenaar van het pand kwam er rond 21:30 achter via de beveiligingscamera’s waarna de brandweer op grote schaal is uitgerukt. In het pand werd legaal wiet gekweekt voor medicinaal gebruik

Weer onder controle

Aangezien de brand woedde op een industrieterrein schakelde de brandweer gelijk meerdere eenheden in. Er was een NL-alert gestuurd naar alle omwonenden om ramen en deuren dicht te houden vanwege de rook die mee werd genomen door de wind. De rook trok over een woonwijk in Schiedam. Dankzij het snelle handelen van de brandweer was de brand vannacht rond 03:20 weer onder controle.

Medicinale wiet

Eerder dit jaar kondigde de Nederlandse overheid aan dat zij gaan experimenten met legale wiet. Tijdens het experiment wordt het hele proces onder controle gedaan van de Nederlandse staat, van productie tot aan verkoop. De reden voor het experiment is de grip op de kwaliteit van het product en het verminderen van de criminaliteit. Een van deze bedrijven die legaal bezig was met het kweken van wiet is Maripharm.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie