FunX Rotterdam

Rotterdamse Erasmusbrug en Mevlanamoskee kleuren oranje tegen geweld tegen vrouwen

foto: Twitter/Rotterdam
  1. Newschevron right
  2. Rotterdamse Erasmusbrug en Mevlanamoskee kleuren oranje tegen geweld tegen vrouwen

Een groot gedeelte van Rotterdam kleurt woensdagavond oranje vanwege de Internationale Dag voor het Uitbannen van Geweld tegen Vrouwen. Wereldwijd ervaren 1 op de 3 vrouwen en meisjes psychisch of seksueel geweld in hun leven, vaak door partners of bekenden uit de directe omgeving.

Stop geweld

Onder andere de Erasmusbrug, Euromast, Hofpleinfontein, Laurenskerk en Mevlanamoskee kleuren oranje. Daarnaast staat er op het KPN-gebouw de boodschap 'Stop geweld tegen vrouwen'. In een persbericht schrijft de Gemeente Rotterdam dat het met deze actie wil benadrukken dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is.

Oranje

Over de hele wereld zijn er verschillende steden die meedoen aan de campagne van de VN. Er is voor oranje gekozen, omdat de kleur symbool staat voor een nieuwe dag. "Een nieuwe dag waarop we wakker worden en er geen geweld meer is tegen vrouwen", aldus Gemeente Rotterdam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Corona

Volgens de VN heeft de coronapandemie geleid tot meer geweld tegen vrouwen. De boodschap van de organisatie is dan ook dat er iets moet veranderen voordat de situatie verergert.

"Bijna 18 procent van de vrouwen en meisjes heeft het afgelopen jaar fysiek of seksueel geweld ervaren door hun partner. In de eerste weken na de covid-uitbraak vervijfvoudigde het aantal meldingen bij hulplijnen. Elke drie maanden dat de lockdown voortduurt, krijgen naar verwachting nog eens 15 miljoen vrouwen te maken met geweld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie