FunX Rotterdam

Danny (26) verloor zijn moeder en broertjes door huiselijk geweld

foto: Danny Dijkhuizen
  1. Newschevron right
  2. Danny (26) verloor zijn moeder en broertjes door huiselijk geweld

Danny (26) was elf jaar oud toen hij zijn moeder en broertjes verloor door huiselijk geweld. Ze werden doodgestoken door de vriend van zijn moeder. Enorm heftig, maar het is Danny gelukt die nare ervaring om te zetten in iets positiefs. Als motivational speaker probeert hij die mindset nu over te dragen aan anderen. Aan Nordin in Jouw Stad vertelt hij er meer over.

Fatale ruzie

Danny vertelt dat hij zijn moeder en broertjes (5 en 9 jaar oud) die bewuste nacht bewusteloos aantrof. "Ik raakte helemaal in paniek. Ik ben toen naar m'n tante toegerend, zij woonde tien minuten verderop. Toen bleek al snel dat m'n moeder en broertjes het niet hadden overleefd."

Later bleek dat de vriend van Danny's moeder na een ruzie een mes heeft getrokken. Zijn broertjes werden wakker van het lawaai, wat fataal voor ze afliep. "Ik was diep in slaap en heb het niet meegemaakt."

Danny vertelt zijn verhaal aan Nordin in Jouw Stad

Jongeren inspireren

Als motivational speaker probeert Danny nu om kinderen en jongeren te inspireren, onder andere door te spreken op scholen. "Ik wil ze de boodschap meegeven dat negatieve ervaringen niet per se een rem hoeven te zijn voor het waarmaken van je dromen. Jij als persoon kan het verschil maken voor anderen met hele kleine dingetjes."

Het is de Week tegen Kindermishandeling en daarom extra belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan huiselijk geweld waar kinderen het slachtoffer van zijn. "Door het aandacht te geven, geef je ook mensen aandacht die zich minder gehoord en gezien voelen. Zo wordt kwetsbaarheid gezien als kracht in plaats van zwakte en dan voelen anderen zich misschien ook geroepen om zich te uiten", aldus Danny.

Hulp bij huiselijk geweld

Ben of ken jij iemand die slachtoffer is van huiselijk geweld? Voor advies en hulp bij huiselijk geweld kun je (anoniem) terecht bij Veilig Thuis door te bellen naar 0800 2000. Tussen 09.00 en 17.00 kun je via de website ook chatten met een hulpverlener.

Bij Filomena kun je ook (anoniem) terecht voor hulp, zonder bewijs van aangifte of een wachtrij. Op dinsdag en donderdag kun je binnenlopen bij het inloopspreekuur van 9.00 uur tot 12.30 uur bij de GGD aan de Schiedamsedijk 95 in Rotterdam. Je hoeft dan alleen maar te zeggen dat je voor Filomena komt. Op andere dagen en tijden kun je contact opnemen via 010-6681996 of via het contactformulier. (Let op: Vanaf 3 juni 2024 verhuist Filomena naar een andere locatie.)

Ster advertentie
Ster advertentie