FunX Rotterdam

Theater in Rotterdam bedreigd vanwege voorleesmiddag door drag queens

foto: Foto ter illustratie/ANP
  1. Newschevron right
  2. Theater in Rotterdam bedreigd vanwege voorleesmiddag door drag queens

Theater LantarenVenster in Rotterdam heeft tientallen dreigtelefoontjes ontvangen vanwege het organiseren van een voorleesmiddag voor kinderen door drag queens. Ook zijn verschillende tegenstanders van plan om aanstaande zondag, wanneer het evenement plaatsvindt, voor het theater te demonstreren.

Voorleesmiddag

De voorleesmiddag voor kinderen staat gepland voor aankomende zondag. Een woordvoerder van het theater vertelt tegen ANP dat er maatregelen zijn genomen om de middag op een veilige manier te laten verlopen. Wat voor maatregelen dat zijn, is niet bekend.

Tegenstanders

De jongerenafdeling van de politieke partij Forum voor Democratie en Stichting De Roze Leeuw hebben aangekondigd te komen demonstreren. De Roze Leeuw is een extreemrechtse organisatie die een 'tegengeluid' wil bieden aan lhbtqia+-belangenorganisaties en deze neerzet als organisaties die onterecht in de slachtofferrol zouden kruipen. De Roze Leeuw geeft bij de berichtgeving over deze demonstratie aan niet tegen dragqueens te zijn, maar bang te zijn dat door de voorleesmiddag de afkeer tegen drag queens toeneemt. Eerder hebben ze zich echter wel negatief uitgelaten over trans personen en de drag gemeenschap.

Niet verwacht

Dat de middag zoveel negatieve reacties zou oproepen, had het theater niet verwacht. Naar eigen zeggen wordt de middag georganiseerd om onder meer de diversiteit in de samenleving in beeld te brengen. De woordvoerder van het theater zegt tegen ANP dat de negatieve aandacht onverwacht is, omdat er vaak maatschappelijke thema's aan bod komen op het podium.

De woordvoerder laat weten dat er gelukkig ook veel 'hartverwarmende reacties' zijn. Aankomende zondag zal ook een vreedzame tegendemonstratie in solidariteit met de drag queens plaatsvinden. ''Drag staat voor diversiteit, inclusiviteit, liefde en vrijheid.
Drag is kunst, en kunst is voor iedereen.''
Ook is er een petitie gestart om de drag gemeenschap te supporten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie