FunX Rotterdam

Judoka Roy Meyer werkt winkeldief naar de grond in centrum Rotterdam

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Judoka Roy Meyer werkt winkeldief naar de grond in centrum Rotterdam

Geen schoenen? Geen probleem. Althans, dat dacht topsporter Roy Meyer afgelopen week. De Nederlandse judoka rende op zijn sokken dwars door Rotterdam achter een winkeldief aan. Roy tackelde de dief en hield hem tegen de grond, waarna de politie hem kon aanhouden.

Hulp uit onverwachte hoek

Twee winkeldieven vluchtten afgelopen week met zo'n tachtig euro aan voedsel uit een supermarkt op de Coolsingel, zo legt de politie uit op Instagram. Het lukte de bewaker van de desbetreffende supermarkt om een van de jongens tegen te houden, maar de ander wist weg te komen.

Roy zag het voorval met zijn ogen gebeuren. Hij twijfelde geen moment, stapte de auto uit en zette op zijn sokken de achtervolging in. "Een mooi voorbeeld van hoe hulp uit onverwachte hoek kan komen", schrijft de politie bij het bericht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Winkeldieven

Roy werkte de verdachte met een judoworp tegen de grond. "Ik pakte hem met één hand bij zijn kraag en veegde hem met m'n voet onderuit", vertelt hij in een gesprek met RTV Rijnmond. "Hij bleef netjes liggen toen ik had gezegd dat hij mij niet nog een keer moest laten rennen."

Het is niet de eerste keer dat Roy een winkeldief weet tegen te houden. Eerder dit jaar greep hij in toen iemand blikjes bier had gestolen in een supermarkt in Breda. "Ik heb daar geen angst voor. Het is je verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren aan een veilige samenleving."

Sokken?

Waarom de judoka op zijn sokken in de auto zat, wordt uit het bericht van de politie niet duidelijk. In een interview met RTV Rijmond geeft Roy daarom nog wat extra uitleg. "We waren bijna te laat voor een etentje, dus ik had mijn schoenen op de achterbank gegooid. Die zou ik wel aandoen als we bij het restaurant waren. Ik ben judoka, dus ik ben vaker op blote voeten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Judoka

Roy is een bekende Nederlandse judoka. Hij deed in 2016 mee aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Hij pakte in zijn loopbaan onder meer twee keer WK-brons in het zwaargewicht, de klasse boven 100 kilogram.

Ster advertentie
Ster advertentie