FunX Rotterdam

Beeld van vrouw op Nikes gaat reizigers verwelkomen op Rotterdam Centraal

foto: YouTube: Hauser & Wirth
  1. Newschevron right
  2. Beeld van vrouw op Nikes gaat reizigers verwelkomen op Rotterdam Centraal

Een metershoog beeld van een jonge zwarte vrouw in trainingsbroek op Nikes gaat reizigers verwelkomen op Rotterdam Centraal. Het bronzen object is gemaakt door de Britse kunstenaar Thomas J. Price. Op 2 juni wordt het werk officieel onthuld.

Moments Contained

Het beeld van Price heet 'Moments Contained', oftewel 'Vastgelegde Momenten'. Volgens de kunstenaar is het zijn bedoeling om mensen uit te dagen met het beeld. "Ik hou ervan dat het mensen bewust maakt van de dingen die ons al eeuwen, duizenden jaren omringen", vertelt Price. "Vaak beelden van machtige mannen. De schaal van het werk is er om onze huidige opvattingen over kunst in de buitenruimte uit te dagen. Wie mag gezien worden? Wie moet er vertegenwoordigd worden?"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrouwendag

Het is geen toeval dat juist vandaag de plek voor Moments Contained bekend wordt gemaakt. Het is het tweede beeld dat Droom en Daad, de filantropische stichting die het beeld aan Rotterdam schenkt, in het kader van Internationale Vrouwendag aan Rotterdam cadeau doet. Twee jaar geleden werd op het beeldenterras aan de Westersingel De Vlecht van Kalliopi Lemos onthuld.

Op 2 juni wordt het beeld, in het bijzijn van onder anderen burgemeester Aboutaleb en staatssecretaris Gunay Uslu, onthuld.

Ster advertentie
Ster advertentie