FunX Rotterdam

Miljoenen euro’s aan goud gestolen uit Rotterdamse kluis

foto: Twitter: Politie Rotterdam eo
  1. Newschevron right
  2. Miljoenen euro’s aan goud gestolen uit Rotterdamse kluis

De Rotterdamse politie heeft dinsdagochtend een inval gedaan in het Erasmushuis aan de Coolsingel in Rotterdam. Dit gebeurde nadat een goudhandelaar aangifte had gedaan van diefstal. Tijdens de inval is een 61-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden die verdacht wordt betrokken te zijn bij het stelen van grote hoeveelheden goud.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Goudroof

De goudhandelaar deed eerder dit jaar aangifte nadat hij erachter kwam dat er een probleem was met zijn voorraad goud. Hij had namelijk een bedrijf dat handelt in goud opdracht gegeven zijn goud te verhandelen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Het goud bleek namelijk niet meer in de kluis te liggen, dus deed de handelaar een melding bij de politie. Na een kort onderzoek besloot de politie doorzoekingen te doen op meerdere plekken in het land.

Zwaarbewapende politie

De inval in Rotterdam werd begeleid door een zwaarbewapende politie eenheid met automatische vuurwapens en kogelwerende vesten. Dit was gedaan om voorbijgangers op afstand te houden en de orde van de dag niet te verstoren. Een barman van een restaurant in de buurt reageerde op de situatie: “Wat een politiemensen. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Wat een gek begin van de dag”.

Ster advertentie
Ster advertentie