FunX Rotterdam

Geweigerd aan de deur? Doe er dan wat aan!

  1. Newschevron right
  2. Geweigerd aan de deur? Doe er dan wat aan!
Ben je helemaal in de stemming om los te gaan tijdens het uitgaan, staat er één of andere norse uitsmijter die je weigert. Velen hebben wel zo'n 'uitmijtverhaal' en er zullen, helaas, vast nog meer volgen. Daarom werd er in FunX City Rotterdam gebeld met Shannah Spoelstra, zij is secretaris van het Panel Deurbeleid Rotterdam. Zij organiseren een debat hierover in Café Beurs.

"Het blijft lastig bewijzen en lastig aantonen waar het wel en niet goed gaat," vertelde Shannah. Met dit debat wil het Panel Deurbeleid Rotterdam jongeren aan het woord laten, maar ook laten horen wat ondernemers en politieagenten meemaken. Als er iets gebeurt in de zaak, zijn ondernemers daar vaak verantwoordelijk voor en kan de tent tijdelijk gesloten worden.

Aan de andere kant bestaan er nog steeds veel vooroordelen vanuit de ondernemers en beveiligers."Zolang bepaalde uiterlijke kenmerken gekoppeld worden aan veiligheidsrisico's, zullen er nog steeds mensen onterecht geweigerd worden. Zo werden er in een club in Amsterdam, jongens met dreadlocks geweigerd. Daar is destijds een zaak tegen gestart en uiteindelijk is dat deurbeleid aangepast." Dit is volgens Shannah een duidelijk voorbeeld waarom het zeker wel helpt om deze situaties te melden. "Dan pas kun je aantonen dat er iets niet goed gaat aan de deur."


Ster advertentie
Ster advertentie