FunX Rotterdam

Calvin Stengs verrast jonge voetballers in Rotterdam: "Ik kan bijna huilen"

foto: ESPN
  1. Newschevron right
  2. Calvin Stengs verrast jonge voetballers in Rotterdam: "Ik kan bijna huilen"

Calvin Stengs heeft veel jonge voetballers in Rotterdam een glimlach op hun gezicht bezorgd. De speler van Feyenoord ging langs op het plein in Bloemhof om jongeren te verrassen en een balletje met ze te trappen.

Meer dan voetbal

Naast dat Feyenoord de laatste jaren op sportief vlak veel successen weet te behalen, zet het zich ook in voor de Rotterdamse jeugd. Zo organiseert de club onder meer een straatvoetbal competitie voor jongeren: de Feyenoord Street League. Sebert, die als vrijwilliger betrokken is bij het initiatief, vertelt aan ESPN waarom hij het belangrijk vindt om zijn steentje bij te dragen. "Het gaat verder dan alleen voetbal. In deze wijken is er veel armoede. Zo kan het zijn dat ik de jongeren meeneem om een pleintje schoon te maken of kiezen we ervoor om ouderen te helpen door boodschappen voor ze te doen."

Stengs verrast jonge voetballers

Volgens Sebert is het belangrijk dat kinderen leren dat ze niet alleen zijn op de wereld. Feyenoord-speler Calvin Stengs kan zich vinden in die gedachte. Hij spreekt met veel bewondering over het werk dat Sebert verricht. "Veel kinderen hebben het niet makkelijk en als je met elkaar bezig bent en iedereen probeert te helpen dan ondersteun je elkaar. Ik vind dit een erg mooi project." De nummer 10 van Feyenoord verraste de jongeren op het pleintje in de Rotterdamse wijk Bloemhof, wat voor veel emotie zorgde bij Sebert. "Ik kan bijna huilen. Dit had ik niet verwacht. Echt mooi."

Ook Stengs, die afgelopen zondag nog de KNVB Beker met Feyenoord won, genoot zichtbaar van het voetballen met de jongeren. "Geen woorden maar daden, dat is voor mij waar Feyenoord voor staat. En ik denk dat dat gevoel hier écht terug te zien is."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie