FunX Rotterdam

Tim Wes: "Real music is coming back"

  1. Newschevron right
  2. Tim Wes: "Real music is coming back"
Saxofonist Tim Wes stond afgelopen weekend bij het North Sea Jazz festival op het podium. Voor zijn optreden was hij even nerveus maar hij vond het uiteindelijk geweldig om de positieve reacties van het publiek van dichtbij te kunnen zien, laat hij FunX-reporter Silas weten.

Tim heeft ook genoten van optredens van andere muzikanten waaronder The Roots en de opvallende surprise act van Prince. "Dat laat gewoon zien wat muziek kan doen en dat het gewoon mensen zijn die keihard werken en heel veel liefde hebben voor muziek en dat brengt mensen bij elkaar en dat vind ik geweldig," aldus de 19-jarige saxofonist.

Wes vindt het jammer dat weinig jongeren muziekstromingen als jazz oppakken. Het doet hem dan ook deugd dat steeds meer bekende artiesten waaronder Miguel, Justin Timberlake en Daft Punk elementen hiervan in hun nummers verwerken. "Het is al aan de gang. Je ziet 't al: real music is coming back en ik hoop dat ik van die generatie deel uit kan maken," vertelde Tim. Beluister hieronder het interview terug.

{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F101149055"></iframe>
{/source}Sfeerimpressie North Sea Jazz
{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F101151600"></iframe>
{/source}
Ster advertentie
Ster advertentie