FunX Rotterdam

'Zomercarnaval en Dunya Festival gefuseerd'

  1. Newschevron right
  2. 'Zomercarnaval en Dunya Festival gefuseerd'
Het Dunya Festival en het Zomercarnaval zijn samengebracht onder het nieuwe zesdaagse evenement Rotterdam Unlimited. Deze oplossing werd bedacht nadat vorig jaar bekend werd gemaakt dat zowel Dunya als Zomercarnaval dit jaar niet door konden gaan vanwege de crisis. "In feite is Rotterdam Unlimited een orgasme van de samenkomst van Dunya en Zomercarnaval," aldus directeur Guus Dutrieux van organisatie DUCOS.

Veranderingen
Dunya wordt voortaan niet meer in Het Park gehouden maar in het centrum van Rotterdam. Zomercarnaval wordt bovendien nog groter dan het voorheen was. Rotterdam Unlimited wordt van 11 t/m 16 juni gehouden. De Battle of The Drums en Straatparade vinden respectievelijk op 14 en 15 juni plaats. "De zondag is specifiek de Dunya dag, het Dunya publiek zal zich herkennen. Het enige wat het Dunya publiek gaat missen, is de intimiteit van het park," aldus Dutrieux.

Verwachtingen
Op het zesdaagse festival kunnen mensen verschillende specials verwachten. Er staan een heel cultuurprogramma en optredens gepland die onder meer plaatsvinden op podia, in theaters, horecagelegenheden en winkels bij het Schouwburgplein, Hofplein en Churchillplein. Er zijn vandaag bovendien drie artiesten bekend gemaakt die gaan optreden; Nelson Freitas, Asaf Avidan en Blitz The Ambassador. Daarnaast wordt er ook onder meer samengewerkt met Poetry International. FunX is bij dit nieuwe festival ook aanwezig!

Beluister hieronder het interview met DUCOS directeur Guus Dutrieux terug.
{source}
<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F78921903"></iframe>
{/source}

Ster advertentie
Ster advertentie