FunX Rotterdam

Lavils (22) over Colors-studiosessie en comeback: "Ik was superzenuwachtig"

foto: Lavils
  1. Newschevron right
  2. Lavils (22) over Colors-studiosessie en comeback: "Ik was superzenuwachtig"

Drie jaar geleden brak Lavils door met haar eerste EP Thankful en pas geleden heeft ze een spectaculaire comeback gemaakt met haar eigen studiosessie bij Colors Studios. Ze was te gast bij Imani in de avondshow en vertelde alles over haar succesvolle comeback, nieuwste samenwerking en haar studiotrack Lie Back Harder."Ik schrok me dood toen ik de e-mail zag. Ik dacht echt: 'No, way. Hoe heeft Colors mij gevonden en waarom willen ze mij?'"

Lavils

Na haar doorbraak in 2019 met haar track FOTO'S in samenwerking met Mael en CHO is het een tijdje stil geweest rondom Lavils. In gesprek met Imani vertelt ze dat een bezoekje aan Londen haar inspireerde om weer de studio in te duiken. "Mijn vriend en manager had een gig daar en zei tegen mij: ‘Kom maar gewoon mee naar Londen en kijk maar'. En daar werd ik benaderd door producers om samen te werken." Lavils heeft daar vier tracks binnen vier dagen gemaakt en één van deze nummers was First Place. Dit nummer heeft haar uiteindelijk een studiosessie opgeleverd met Colors.

Lavils begon drie jaar geleden al met muziek maken, maar staat nu veel zelfverzekerder in haar schoenen. Zo vertelt de 22-jarige artiest dat ze zichzelf gedurende die tijd veel beter heeft leren kennen en de kracht in haarzelf heeft gevonden. "Ik heb mijn eigen branding nu ook veel beter onder de knie en ik weet echt waar ik voor sta."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Colors-studiosessie

Op de middelbare school zag Lavils voor het eerst een Colors-studiosessie voorbijkomen en ze dacht toen gelijk: "Dat wil ik ook heel graag." Ze deelde haar droom met de wereld en liet via Twitter weten dat ze op een dag achter die microfoon zou staan. Een aantal jaar later liet de zangeres aan haar volgers weten dat ze haar doel nog niet uit haar hoofd had gezet. Zo schreef ze in 2020: "Ik blijf het zeggen: Ik kan niet sterven voordat ik een Tiny Desk Concert, Colors Studio of Vevo-sessie heb gedaan in mijn leven.

Lavils heeft haar droom uiteindelijk samen met haar vriend gemanifesteerd. "Hij is videograaf en kwam met het idee om een korte promo te schieten voor de track First Place, want hij was ervan overtuigd dat Colors ons dan een berichtje zou sturen." Niet veel later werd ze inderdaad door het muziekplatform uitgenodigd om een sessie te komen doen. "Ik zat op de bank, nadat First Place was gedropt en kreeg ineens een e-mail. Ik schrok me dood, ik dacht echt: no way! Hoe heeft Colors mij gevonden en waarom willen ze mij? Ik heb niet eens zoveel volgers."

Volgens de zangeres werd de track First Place positief ontvangen in Duitsland, wat de aandacht trok van de muziekcurator van Colors, dat oorspronkelijk ook een Duits bedrijf is, die zo bij haar terecht kwam.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Lie Back Harder'

Colors dropte 15 januari de sessie met Lavils op YouTube, waar ze haar track Lie Back Harder performt. Hoewel veel mensen het vermoeden hebben dat een Colors-sessie niet live wordt opgenomen, ontkent Lavils de geruchten dat dingen in scène zijn gezet. "Alles wat je daar ziet is ook hoe het in het echt is. De microfoon hangt daar echt en ik zing live in die take. Ik was ook superzenuwachtig, maar ze hebben dus mensen die heel goed kunnen mixen en masteren."

Ster advertentie
Ster advertentie