STER Advertentie
STER Advertentie

Rotterdamse Stadhuisplein stond gisteren vol demonstranten voor beter uitgaansleven

Rotterdamse Stadhuisplein stond gisteren vol demonstranten voor beter uitgaansleven
ANP

Donderdag 21 februari 2019 - 11:32 uur

Rotterdam stond gisteren op voor de nacht. De ongeveer vijfhonderd aanwezige demonstranten eisten een beter uitgaansleven in Rotterdam. En hoe kun je die boodschap het beste overbrengen? Door een feestje te bouwen voor het stadhuis.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Protest

De aanleiding voor het protest is een besluit dat de Rotterdamse gemeente vorige week maakte. Toen werd bekend dat de komst van de grote nachtclub Maatschappij voor Volksgeluk (MAVV) in Delfshaven niet door mag gaan. Het besluit leidde tot veel ophef, omdat de initiatiefnemers - het team achter club BAR dat deze zomer haar deuren sluit - al veel geld in het project hadden gestoken. Een ton aan investeringen ging in rook op. Kris de Leeuw, eigenaar van Club BAR, vertelde aan FunX wat dit voor hem betekent en hoe het nu verder moet.

"We waren ready to go, maar er is iets heel raars gebeurd. Tot onze eigen verbazing kregen we middels een mailtje van de gemeente te horen dat we lekker konden optyfen."

'Veel drama in het Rotterdamse nachtleven'

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.rotterdam.41031-rotterdamse-stadhuisplein-stond-gisteren-vol-demonstranten-voor-beter-uitgaansleven"}