FunX Rotterdam

Moslims op weg naar meer positiviteit

  1. Newschevron right
  2. Moslims op weg naar meer positiviteit
Moslims met verschillende culturele achtergronden bundelen hun krachten. Zij werken samen om maatschappelijk iets bij te dragen en doen dat onder de naam Stichting Platform Islamitische Organisatie Rijnmond (SPIOR). Hieraan zitten maar liefst 66 moskeeën en andere sociaal-culturele organisaties verbonden. De directrice van SPIOR, Marianne Vorthoren, vertelde er meer over in Sound of the City.

Dit jaar viert de overkoepelende organisatie haar 26-jarig bestaan. Er wordt breed ingezet op verschillende vlakken zoals onderwijs, werk, ontmoetingen tussen mensen, maar ook emancipatie en het bespreekbaar maken van taboes. Marianne is enorm trots op de eenheid van de verschillende organisaties. "Eigenlijk is dat uniek in Nederland. Sommige mensen zeggen dat het in Europa zelfs vrij uniek is."

SPIOR sport
Naast het bundelen van elkaars krachten, is SPIOR ook heel sportief. Zo doen de organisaties zaterdag, op initiatief van een imam, mee aan de mini-marathon. Dat is een onderdeel van de Rotterdamse marathon. "Wij noemen dat de Spirituele Marathon Rotterdam. Dat hebben we vorig jaar voor het eerst gedaan, maar dat is zo goed bevallen dat we het dit jaar weer doen. We hopen eigenlijk dat het een jaarlijkse traditie wordt. Het is heel verbroederend als je daar allemaal buiten adem over die finish komt."Ster advertentie
Ster advertentie