STER Advertentie
STER Advertentie

Rotterdam komt met tiplijn om vuurwapens te melden

Rotterdam komt met tiplijn om vuurwapens te melden
Unsplash

Woensdag 13 mei 2020 - 14:39 uur

|

Door:

Thijn

Rotterdam heeft in een relatief korte tijd veel schietpartijen gehad en gaat nu maatregelen nemen. De politie in de regio komt met een speciale bellijn voor anonieme tips over het gebruik van vuurwapens. De politie hoopt zo meer vuurwapens op te sporen.

Beloning

Het geven van succesvolle tips is vrij lucratief, aangezien er een beloning van 750 euro aan verbonden zit. Tot nu toe is de beloning slechts vier keer uitgekeerd, maar de politie hoopt dat de anonieme tiplijn tot meer tips leidt.

Anoniem

Met het nieuwe telefoonnummer wil de politie de identiteit van de tipgever nog beter beschermen, in de hoop dat er meer mensen naar voren zullen komen. De tips komen via een voicemail rechtstreeks binnen bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI). "Je krijgt geen medewerker aan de lijn, maar spreekt je melding in op een voicemail. De TCI, gewend aan werken met afgeschermde informanten, houdt de gegevens van de melder vertrouwelijk. Zelfs voor de rest van de politie-organisatie. Zo hopen we het aantal tips over vuurwapens alsnog te kunnen vergroten en wapens van straat te halen, want dat schieten, dat moet echt stoppen", vertelt politiemedewerker Mohammed Mouch, verantwoordelijk voor de aanpak van illegale vuurwapens, aan ANP.

Populair op FunX.nl

  • #GerechtigheidVoorBas: mensen vragen aandacht voor neergeschoten Bas (24) in Amsterdam

  • Nieuw-Zeeland al 100 dagen zonder coronabesmetting

  • Ontvoerd Japans meisje gebruikt videogame om te ontsnappen

  • Drinkwaterbedrijven luiden noodklok: 'Nog nooit was de vraag naar drinkwater zó groot'

  • Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip

  • Jason Derulo 'slaat Will Smiths tanden eruit' in TikTok-video