FunX Rotterdam

"We willen er met de volle 100 procent voor gaan"

  1. Newschevron right
  2. "We willen er met de volle 100 procent voor gaan"
Nelson Maluku, baby doe niet djoekoe. Je kent het vast wel, de bekende line uit de hit Maluku van de Rotterdamse rapgroep Broederliefde. Deze acht mannen weten hoe ze moeten scoren, want ze zijn weer genomineerd voor de State Awards. Waar ze vorig jaar nog genomineerd waren in onder andere de categorie Rookie of the Year, hebben ze nu nominaties te pakken met hun mixtape en101barz sessie. Emms, Sjaf, Jerr en Mella kwamen langs bij FunX City Rotterdam om hierover te vertellen.

Prijs mee naar Spangen
"Vorig jaar zijn we twee prijzen mis gelopen. Ik hoop dat we dit jaar minstens één naar Spangen kunnen meenemen", zegt Sjaf in de show. Spangen is een belangrijke wijk voor de jongens, want daar zijn ze opgegroeid en willen ze ook nooit weg. "Het is geen dorp, maar het heeft wel een dorpsgevoel. Iedereen kent elkaar al sinds klein en het geeft je gewoon een warm gevoel." De rapgroep bestaat uit acht jongens, waarvan er vier rappen en de andere vier een soort klankbord zijn van alles wat de groep maakt.

Voetbal het begin van Broederliefde
Naast scoren in de muziek, deden Emms, Sjaf, Jerr en Mella dat voorheen ook op hoog niveau op het voetbalveld. Zo heeft de één bij FC Utrecht gespeeld en de anderen weer bij FC Dordrecht, Excelsior en Sparta. "Daar is het allemaal begonnen, met voetbal. In de jeugd hebben we daar allemaal onze minuten gemaakt", vertelde Sjaf lachend. Volgens hem is hij niet doorgebroken in de voetbalwereld door gebrek aan discipline. "Kwaliteiten heb ik genoeg, niet arrogant bedoeld, maar ik denk dat het lag aan discipline. Ik hield ook niet echt van kritiek." Gelukkig is het ontvangen van kritiek geen probleem meer en hebben de jongens een kersverse track genaamd We zijn d'r gewoon. Deze single moet nog uitkomen.



Broederliefde maakte er een feestje van in de studio door hun track Compleet Compleet live bij Serkan te doen.





Ster advertentie
Ster advertentie