FunX Rotterdam

Sinaasappels tatoeëren achter de tralies

  1. Newschevron right
  2. Sinaasappels tatoeëren achter de tralies
Sinaasappels tatoeëren achter de tralies? Niet voor gevangenen, maar gewoon voor mensen die juist niet achter de tralies zitten. Marliza Driessen, leerling van De Willem De Kooning Academie, kreeg samen met een aantal anderen de opdracht om een kunstproject te beginnen dat iets te maken moest hebben met leegstand in Rotterdam. Dat werd het project Aan de bak, in de bak. "We zijn gaan zoeken in Rotterdam Noord en kwamen erachter dat een gevangenis leeg kwam te staan. Dat leek ons zo'n vette locatie dat we er gewoon iets mee moesten gaan doen", vertelde ze Serkan.

In gevangenis Noordsingel, waar het anderhalf jaar geleden nog vol zat met gevangenen, konden tot voor kort tijdelijk workshops gevolgd worden. In lege cellen kon je niet alleen sinaasappels tatoeëren, maar ook typografie en schilderen. "We hebben de workshops geïnspireerd op het gevangenis thema. Inkt en tattoos zijn heel erg populair onder gevangenen. Vandaar dat we op het idee kwamen om daar wat mee te doen en zijn we dus gaan tatoeëren met zelfgemaakte tattoo guns."

2 vliegen in 1 klap
De workshops werden gegeven aan jongeren vanaf 16 jaar en waren open voor iedereen. "Ik wilde gewoon heel graag iets doen voor jongeren in Noord en ze een kans geven de gevangenis van binnen te laten zien. Daarnaast zijn wij ook nog eens studenten van de docentenopleiding en willen graag jongeren in aanraking laten komen met kunst. We dachten zo 2 vliegen in 1 klap te slaan."

Ster advertentie
Ster advertentie