FunX Rotterdam

Switchen van rap naar spoken word

  1. Newschevron right
  2. Switchen van rap naar spoken word
Weg uit zijn comfortzone, uitdagingen aangaan en liefde voor spoken word. Dat zijn voor rapper Yuno Verse de redenen om zijn woordkunsten te laten horen tijdens de Late Night Poetry Jam vanavond. "Alles wat ik om me heen zie en wat me inspireert, daar schrijf ik over," vertelde hij in FunX City Rotterdam.

De line-up is veelbelovend. Daarom was dichter Khalid Amakran ook te gast en belde Serkan met rapper Kaascouse. Zij zullen ook optreden in Theater Zuidplein.

Yuno Verse en Khalid zijn beginnende spoken word artiesten en vinden het spannend om tussen ervaren mensen op het podium te staan. "Als ik kijk naar de kwaliteit die de vorige keer is geleverd, voel je de kriebels toch wel de avond ervoor," zegt Khalid. Hij heeft bewondering voor Typhoon, die vorige keer op het podium stond tijdens dit evenement.

Superficial
Yuno Verse zal de tekst van zijn nieuwe nummer Superficial ten gehore brengen. De track gaat over oppervlakkige vrouwen. "Het is geen eigen ervaring, maar meer een product van observatie. De dingen die ik zie, heb ik erin verwerkt en ik denk dat de mensen die het gaan horen toch ergens wel een soort van schaamte zullen voelen."

Om een klein voorproefje te geven van wat er vanavond gaat gebeuren, deden Yuno Verse en Khalid een stukje van hun spoken word in de show en vertelden er meer over.

Kaascouse, ook wel bekend als winnaar van The Next MC, heeft al wat meer podiumervaring met spoken word. "Ik vind het altijd wel leuk. Er wordt echt geluisterd naar wat je zegt, in plaats van dat het om alle foefjes eromheen gaat."

Ster advertentie
Ster advertentie