Naar homepage
FunX Rotterdam

Dit zijn de vijf films die je moet zien op International Film Festival Rotterdam

  1. Newschevron right
  2. Dit zijn de vijf films die je moet zien op International Film Festival Rotterdam

Als je grappige, heftige, dramatische of bizarre films wilt zien van over de hele wereld dan moet je vanaf vandaag op International Film Festival Rotterdam zijn. Elk jaar worden er honderden nieuwe, spraakmakende en mooie films geselecteerd die je niet snel in de Pathé bij jou in de buurt kunt zien. Maar wij begrijpen ook dat het moeilijk kiezen is dus FunX heeft vijf films geselecteerd die je gezien moet hebben.

1. Much loved

Een intiem en openhartig drama over prostituees in Marokko. Zonder dat er ook maar één seconde van was gezien, werd hij in Marokko al verboden. Zowel regisseur Nabil Ayouch als hoofdrolspeelster Loubna Abidar zijn bedreigd. De film gaat over drie Marokkaanse prostituees in Marrakech die niemand anders hebben dan elkaar. Een must see dus, alleen al omdat het niet overal te zien is.

2. Inside the mind of favela funk

Wie naar Favela Funk luistert en geen Portugees spreekt, vindt het vrolijke muziek waar je lekker op kunt dansen. Maar wie wel Portugees spreekt, hoort dat de teksten van deze populaire Braziliaanse muziek heel erg seksistisch zijn. Mannen zingen over hun perspectief op seks waarbij ze de vrouwen domineren. Regisseurs Elise Roodenburg en Fleur Beemster gingen naar de favela's en vroegen de meisjes wat zij ervan vinden. Woensdag 3 februari is Elise te gast bij Start om te vertellen over de film.

3. the idol

Dit is eigenlijk Slumdog Millionaire 2.0. Een waargebeurd verhaal over een jongen uit Gaza die iets doet wat in zijn situatie haast onmogelijk is: hij wint Arab Idols. In 2013 won de Palestijne Mohammed Assaf de populaire zangwedstrijd en zette daarmee zijn hele land op z'n kop. Hij werd een voorbeeld voor veel jongeren die droomden over een beter leven. In deze film wordt zijn bijzondere verhaal opnieuw verteld.

4. bang gang

In een nette buitenwijk van Biarritz (Frankrijk) doen jongeren wat voor iedereen herkenbaar is: naar school gaan, chillen op het strand, sms'en. Er is alleen 1 ding wat misschien iets minder normaal is. Ze doen ook aan groepsseks. Van het een komt het ander als de beelden van hun avontuurtjes ook op internet terecht komen. De tieners blijken niet opgewassen tegen de echte wereld.

5. As i open my eyes

Tunesië, de zomer van 2010, enkele maanden voor de Jasmijnrevolutie: de 18-jarige Farah heeft net haar diploma gehaald; haar familie ziet een mooie toekomst voor haar weggelegd als dokter. Farah zelf is echter veel meer geïnteresseerd in de rockband waarin ze zingt, het nachtleven van Tunis en de liefde die ze net ontdekt heeft. Dit alles zeer tegen de zin van haar moeder Hayet, die de duistere kanten van Tunesië maar al te goed kent.

IFFR is van 27 januari tot 7 februari in Rotterdam. Meer tips? Jouw Stad Rotterdam sprak met Cathelijne Beijn over IFFR:

Ster advertentie
Ster advertentie