FunX Rotterdam

MH17 ramp zorgt nog elke dag voor verdriet bij vader overleden Elsemiek

  1. Newschevron right
  2. MH17 ramp zorgt nog elke dag voor verdriet bij vader overleden Elsemiek

Het is vandaag precies een jaar geleden dat de MH17-vliegramp plaatsvond. Een vliegtuig van Malaysia Airlines vloog vol enthousiaste reizigers naar Bali. Maar daar zijn ze nooit aangekomen, want de boeing 777 werd boven Oost-Oekranie neergehaald door waarschijnlijk pro-Russische rebellen. Hans de Borst uit Monster heeft daar nog elke dag verdriet van, want zijn enige dochter Elsemiek de Borst is daarbij om het leven gekomen.

"Je toekomst is er niet meer"
Elsemiek zat in het vliegtuig met haar moeder, broertje en stiefvader. Zij behoren tot de 196 omgekomen Nederlanders. Het 17-jarige meisje dat in Den Haag woonde, zou afgelopen week eigenlijk bij haar diploma-uitreiking moeten zijn. Haar vader heeft het nog elke dag zwaar met dit verlies. "Ik leef door, maar ik heb nog elke dag verdriet en ongeloof," vertelde Hans emotioneel aan Omroep West.

"Het komt ook wel af en toe langs dat je denkt, hoezo moet ik eigenlijk nog door? Je leeft toch ook voor je kind en voor je toekomst. En je toekomst is er niet meer."Ster advertentie
Ster advertentie